top of page
  • aruheinarohelineko

MAAILMAKORISTUSPÄEV 2021

Eestist alguse saanud Maailmakoristuspäev on ajaloo suurim üleilmne kodanikualgatus ning koristuspäeval osales 13.-24. septembril 2021. aastal 41 718 eestimaalast, nende seas 176 lasteaeda (9036 last) ja 215 kooli (23 948 õpilast): ühtekokku 32 984 last ja noort.


Aruheina Lasteaiast osalesid maailmakoristuspäeval kõik rühmad (kokku üle 100 lapse ja töötaja), et anda oma panus keskkonna heaks, sest nagu lastelegi räägime - iga korjatud plastitükk või koni võib päästa mõne linnu või looma elu. Ja nii suuname lapsi juba väikesest peale loodust hoidma ja loodussõbralikumalt käituma.

Koristasime peamiselt lasteaia ümbruses ning lähedal olevatest parkidest. Mõnele rühmale tundus, et prügi on ikka väga palju, mõnele jällegi, et seda on vähem kui eelnevatel aastatel (küllap olid juba teised usinad maailmakoristuspäeval osalejad oma panuse andnud). Aga nii mitmedki lapsed lubasid, et nad ei viska kunagi prügi maha vaid ikka prügikasti.


Mida me siis kõige rohkem leidsime? Eks ikka väga palju väikeprügi - kommipabereid, suitsukonisid, lihtsalt paberitükke, metallpurke, katkiseid mänguasju, krõpsupakke, kilet, joogitopse jmt plastpakendeid, aga ka üllatus-üllatus - ostukäru, vaibatüki, vihmavarju, lillekorvi, e-sigareti ning ehitusjäätmeid (tellised, puitlaastplaadist lauatükid).

Kokku kogutud prügi kaalusime ning viskasime siis lasteaia prügimaja prügikastidesse.


Puhtama maailma loomiseks kutsume kõiki osalema ka järgmisel aastal.



7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page