top of page
  • aruheinarohelineko

ÜLEEUROOPALINE JÄÄTMETEKKE VÄHENDAMISE NÄDAL

Updated: Nov 12, 2021

ÜLEEUROOPALINE JÄÄTMETEKKE VÄHENDAMISE NÄDAL


21. - 29. novembril tähistasime lasteaias üleeuroopalist jäätmenädalat . Iga uue asja tootmise käigus tekib suur hulk jäätmeid, mida me kaupa ostes ei näe ega sageli teagi, et need olemas on. Neid jäätmeid nimetatakse nähtamatuteks jäätmeteks. Uut toodet ostes tuleks seega kaaluda, kas seda ikka on vaja või saaks vana asja ära parandada, kelleltki laenutada või siis hoopis endale kasutatuna osta. Parimad jäätmed on need, mida ei tekigi.


Lasteaias püüame jäätmeteket vähendada taas- või korduvkasutades erinevaid materjale, mis meil varasemalt üle on jäänud. Sel nädalal pöörasime sellele veelgi enam tähelepanu.

Üheks eesmärgiks sai meie saali jõulupuu kaunistamine taaskasutatud materjalidest valmistatud ehetega ning selleks kaasasime lisaks rühmadele ka lapsevanemaid. Laekunud ehted olid tõeliselt huvitavad ja fantaasiarohked.

Majasiseselt oli üles seatud ka infomaterjale, kuidas jäätmeteket vähendada ning teave, kui kaua üldse jäätmed looduses lagunevad. Rühmad said soovi korral mängida jäätmete sorteerimismängu ning vaadata lühifilme:


Allpool valik kauneid ehteid - ka nii on võimalik kaunistada imeilus jõulupuu.


23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page